BALKABAKLI GÖZLEME
Hamuru için:6 su b. unyarım p. yaşmaya1 tatlı k. tuz1 tatlı k. tozşeker1 şişe soda
İç harcı için:500 gr. kabak1 tatlı k. tereyağı1 çay k. tuz1 tatlı k. tozşeker
Üzeri için:tereyağı
HAZIRLANIŞI:Hamuru için unu kaba alın. Ortasına yaşmayayıalın. Su ilave ederek mayayı ezin. Daha sonratuz,şeker ve soda ilavesi ile hamuru tutupmayalanmaya bırakın. Diğer tarafta kabağı,tereyağıtuz ve şeker ilave ederek pişirin ve ezin. Mayalananhamurdan bir parça pide için ayırıp kalanı bezelerebölüp açın. İçine kabakları paylaştırın. Ya kabağınüzerine bir hamur daha kapatarak ya da yarımdaire şeklinde hamurları kapatıp teflon tavada veyasaçta pişirin. Üzerine tereyağı sürerek sıcak ikram edin.
10 Nisan 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder