2 Mart 2009 Pazartesi

SEBZELİ MAKARNA

yarım p. makarna3 patlıcan2 kabak3 domates1 çay b. bezelye100 gr kaşar peyniri1 çorba k. tereyağısıvıyağtuz,karabiberüzeri için:taze fesleğen1 domatesHAZIRLANIŞI:İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın.Patlıcanları uzunlamasına kesin teflon tavadaaz yağda kızartın.Kabakları yuvarlak olarak kesin ve patlıcandan sonra az yağdakızartın.Domatesleri küp şeklinde kesin ve tavaya alın üzerine taze fesleğen ekleyin,1 çaybardağı bezelye ilave edin ve bir sos kıvamı oluşturun.Haşlanmış makarnayı sosuniçine ilave edin.Kek kalıbını yağlayın ve ilk olarak patlıcanları uç ksımları açıkta kalacak şekilde dizin.Makarnalı karışımın bir kısmını içine alın üzerine kaşar peynir rendesi ilave edinüzerine kabakların bir kısmını ekleyin ve bu işlemi sırasıyla malzemeler bitene kadaryapın ve üst kısmını patlıcanların ucu ile kapatın.Önceden ıstılımş fırında 15 yada 20 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı ters çevirip domates dilimleri ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder